Werkgroepen

Verantwoordelijkheid

Het bestuur is niet verantwoordelijk voor de standpunten van de diverse werkgroepen, omdat deze werkgroepen zelfstandig opereren en onafhankelijk hun eigen prioriteiten en doelen bepalen. Hoewel de werkgroepen onder de paraplu van het wijkplatform functioneren en gericht zijn op het verbeteren van de wijk, hebben zij de vrijheid om standpunten in te nemen die specifiek aansluiten bij hun eigen aandachtsgebieden en expertise.

Het bestuur faciliteert en ondersteunt deze werkgroepen, bijvoorbeeld door middelen en communicatiekanalen beschikbaar te stellen, maar bemoeit zich niet inhoudelijk met de standpunten die zij innemen. Dit zorgt ervoor dat de werkgroepen flexibel en snel kunnen inspelen op specifieke vraagstukken zonder afhankelijk te zijn van het bestuur voor goedkeuring of beleidsrichtlijnen.

Deze scheiding van verantwoordelijkheden bevordert een open dialoog in de wijk, waar verschillende perspectieven en initiatieven de ruimte krijgen. Het bestuur blijft zich richten op het overkoepelende beheer en de algemene koers van het wijkplatform, terwijl de werkgroepen zich bezighouden met hun specifieke doelen. Hierdoor kan het wijkplatform een breed scala aan ideeën en oplossingen stimuleren zonder dat het bestuur aansprakelijk is voor individuele standpunten van de werkgroepen.